Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P-avgifter gjorde att folk parkerade på gatan istället

Annons

Ulf Palm skriver i en insändare (16/12) att de nya p-avgifterna blivit en succé på Norra Malmaberg. På Väster, närmare bestämt nedre delarna av Stadshagsvägen, har vi en helt annan erfarenhet. För ett par år sedan anlades en större parkering vid Hammmarby servicehus som vi trodde skulle innebära färre parkerade bilar längs med nedre delen av Stadshagsvägen. Tyvärr blev det tvärt om eftersom det numera är p-avgift på denna parkering.

De som arbetar på servicehuset, de som deltar i olika aktiviteter och anhöriga till de boende på Hammarby servicehuset parkerar efter Stadshagsvägen, för att slippa betala parkeringsavgift.

Jag är en av de boende som bor närmast servicehuset, det kan ibland stå fyra parkerade bilar längs med min tomt, även grannarna drabbas på samma sätt. Det har hänt att besökare till mig har varit tvungna att parkera på H-parkeringen. Ibland blir gatan inte sopad eller plogad på grund av parkerade bilar. Om jag skall åtgärda något utanför tomten exempelvis klippa häcken sätter jag upp en skylt kvällen innan, som ber om att inte parkera längs med min tomt, detta har hittills respekterats.

Det är en hel del tung trafik som passerar till Hammarbyskolan, vilket ibland ställer till problem. Det som Ulf Palm skriver som slutkläm i sin artikel är helt tvärt emot på Stadshagsvägen där gatan korkas igen av parkerade bilar etc. Slopa parkeringsavgiften, så att den fina parkeringen används.

I.A.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons