Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parisresa är slöseri – åk till parkernas Enköping

Annons

Enköping är berömt för sina parker.

"Västeråsarna har sagt sitt om stadens torg". Så löd en rubrik i VLT 2 mars. Troligen har tekniska nämnden inte alls sett och läst den artikeln.

Det gäller alltså utsmyckning av Stora torget och Bondtorget med träd, buskar, blommor och trevliga sittplatser. De enda som finns är vid skulpturen "Aseaströmmen". Gamla och slitna soffor.

Det finns flera olika förslag till en förändring av torgen. Från vår till höst finns endast en torghandlare med frukt och grönt och så Hassan med alla blommor och han finns där i stort sett hela året. Bondtorget används tidvis för "Bondens marknad" under vår och höst.Det krävs inga dyra resor till Paris för att studera parker för det är väl inte Vasaparken, Stadsparken och Rudbecksparken som ska förändras utan en uppsnyggning av torgen. Som jag sagt i en tidigare insändare: Res till Enköping där det verkligen finns vackra parker om det nu är huvudmålet att studera just parker.

Men måste det resas utomlands så varför inte välja Holland och Keukenhof för där finns det enormt vackra platser och dessutom hinner man gå igenom allt på en dag. Alltså ett billigare alternativ. Miljonstaden Paris klarar man inte på en dag och här går det verkligen att jämföra kostnader. Enköping blir ännu billigare.

Under årens lopp har det slösats enormt mycket med våra skattepengar och det tycks aldrig ta slut. När det gäller sjukvården så fattas det pengar för att kunna höja sjuksköterskors löner. Det är där det behöver satsas, men då finns det inga pengar.

Maj Fröjd

VLT-artikel: Studieresa till Paris

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons