Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Passagerarna tvingades ta farlig genväg

Annons

Den 29 januari skulle min pappa åka hem från jobbet i Stockholm. Han tänkte åka tåget som brukar gå runt 22:00, men det var försenat. Det var fler än 100 personer som skulle ta tåget till Västerås. Bland dem fanns barn och gamla. Passagerarna visste inte från vilket spår och vilken tid tåget skulle gå. De gick från ett spår till ett annat i tre timmar. Till slut kom ett tåg. Klockan var då 01 på natten.

Men det var inte det värsta ... Tåget kom till Västerås runt klockan 02 och stannade på spår 5. Människorna gick till järnvägsövergången. Men dörrarna öppnades inte. De var stängda! Temperaturen ute var -14 grader. Några personer gick till järnvägsspåren. Efter ett tag genade en mängd passagerare över spåren. Skylten med ”förbjudet att gena över järnvägsspår” var under snön och man såg den inte. Det var tur att inget annat tåg kom. Alla vet att bromssträckan är lång.

Nästa dag gick jag och pappa till SJ:s kontor på Centralen. På kontoret fick vi veta att det var inte deras ansvar att dörrarna var stängda och att de bara är hyresgäster där.

Jag vill bara påpeka att vi är deras kunder och att vi betalar inte bara för våra resor, vi betalar även för vår säkerhet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons