Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patienternas säkerhet satt ur spel

Annons

Kommentar till Solveig Nilssons (S) svar till Ulf Hedmans insändare. Min erfarenhet som anhörig är att det Solveig Nilsson skriver stämmer mycket dåligt med faktiska förhållanden.

Det Solveig Nilsson beskriver är det som står olika dokument. I verkligheten tycks dessa dokument inte alls efterlevas, vilket Solveig Nilsson och äldrenämnden är mycket väl informerade om. Jag har också påtalat en del av problemen i en debattartikel den 15/12.

Min anhöriga, och andra som jag känner, får inte alls de insatser som de behöver och har rätt till. Det är uppenbara fel och brister som dock inte rapporteras på avsett vis. Därmed ”finns inte” felen och bristerna. Uppföljningarna visar att allt är bra trots att det inte stämmer med verkligheten.

I mitt fall har förvaltningens koordinator för länge sedan gett upp och hänvisat till sociala nämndernas förvaltningsdirektör Eva Sahlén. Hon har dock vänt sig till stadsjuristen som avfärdar allt i äldrenämndens namn. Äldrenämnden avfärdar systematiskt uppenbara fel och brister, vilket givetvis är synnerligen anmärkningsvärt.

Boendets MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) har sedan november 2016 gett upp och hänvisar sitt lagstadgade ansvar till IVO (Inspektionen för vård och omsorg), vilket givetvis är helt orimligt. IVO å sin sida står handfallna sedan flera år tillbaka.

Såväl patientsäkerhet som rättssäkerhet är sedan länge satt ur spel i Västerås äldreomsorg.

P-O Lundh, anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons