Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personal flyr från Västerås stad

Annons
Stadshuset i Västerås.

Under mina tio-tolv första år inom Västerås stad (dåvarande Proaros) var det ovanligt att någon kollega slutade. Avtackningar var ytterst sällsynt. Vad hände sen? Vad händer nu? Jag vet en enhet där cirka 70 stycken medarbetare har sagt upp sig på mindre än fem år. Jag har dessutom kunskap om att det även på andra enheter börjar och slutar medarbetare oftare och oftare. Vanligast är att nyanställda som kommer från helt andra organisationer eller städer inte stannar speciellt länge. Frågar man de som säger upp sig om varför de inte stannar kvar? Finns det inom Västerås stad någon uppföljning på hur många som slutar?

Anställer/förflyttar man inom Västerås stad är chansen större att personal stannar. Och om varför det är så finns definitivt i svaren från de som inte stannar.

Vad kostar då all nyrekrytering? Och på vems/vilkas bekostnad sker all nyrekrytering? Tyvärr är nyrekryteringssiffrorna sällan något som redovisas på enheterna. Det pratas knappt om det överhuvudtaget. Jag personligen skulle gladeligen vilja se siffrorna på detta och hur det påverkar varje verksamhets budget.

Jag skulle också verkligen vilja se sjukfrånvarosiffror relaterat till alla uppsägningar, eftersom det påverkar verksamheterna mer än man faktiskt vill kännas vid. Om en personal säger upp sig är uppsägningstiden tre månader. Innan man har hittat och anställt en ersättare har det gått i bästa fall sex-sju månader men då återstår upplärningstiden. Så de som är kvar på enheten får jobba extra hårt under långa perioder. Ny på jobbet är man länge, men i Västerås stad får man bara vara ny i knappt en månad.

Min egen slutsats av ovanstående är; Lönesättning påverkar absolut. Arbetstider påverkar också men kanske inte lika mycket längre. Det beror lite på vilken yrkeskategori man frågar. Men när jag har frågat runt, vilket jag har gjort, vittnar de flesta om hur dålig den allmänna arbetsmiljön är och hur inkonsekvent ledarskapet fungerar! Västerås stads slogan ”Alltid bästa möjliga möte” har blivit ett stående skämt och att Västerås stad är transparant ses bland de flesta löjeväckande.

Västerås stad står inför sin största utmaning hittills anser jag. Att få behålla sin kompetenta personal!

Lilla jag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons