Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pessimisterna hade fel – Kokpunkten och Steam gör succé

Annons

Utan att ha blivit nämnvärt uppmärksammat i lokalpressen har Västerås Marknad & Näringsliv AB presenterat resultatet av Västerås besöksnäring under 2017. Stora saker har hänt! Antalet kommersiella gästnätter ökade med nästan 25 procent jämfört med 2016. Detta huvudsakligen beroende på tillkomsten av The Steam Hotel, som slog upp sina portar i det gamla ångkraftverket den 1 augusti 2017, och som hela tiden haft en mycket hög beläggning.

Hotellets succé har också gynnat actionbadet Kokpunkten (i samma byggnad) som i fjol passerade den magiska gränsen på 200 000 besökare, varav 75 procent från andra kommuner. Därmed har Kokpunkten, på några få år, seglat upp som Västerås främsta turistattraktion.

I kombinationen The Steam Hotel och Kokpunkten har Västerås fått något man länge sökt efter, nämligen en unik turistattraktion. Något man aldrig tidigare haft. Extra glädjande är det om man betänker det motstånd och den beslutsturbulens som föregick Kokpunktens tillkomst. Motståndare och pessimister var det då gott om på insändarsidorna!

Till sist ett litet tips till er västeråsare som uppnått mogen ålder och som kanske inte attraheras av actionbadet. Checka in på The Steam Hotel, det annorlunda hotellet, och njut av atmosfären, maten, spa-avdelningen och inte minst utsikten från Skybaren på 18:e våningen. Jag har gjort det flera gånger. Lycka till!

Hans Liliegren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons