Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pinsamt låg OB-ersättning för sjuksköterskor

Annons

Svar på insändaren "Myten om sjuksköterskors löner" (18 april). Att jämföra olika yrkesgruppers arbetsuppgifter och löner är inte så speciellt begåvat. Det är rent av fel. När du jämför en sjuksköterska med en fastighetsskötare måste du ha i åtanke att de har helt olika arbetsuppgifter och utbildningar.

Om fastighetsskötaren på ditt jobb är underbetald eller ej låter jag vara osagt. Vart din förra sambo arbetade eller hade för arbetsmoral låter jag också vara osagt men på mitt jobb arbetar vi hårt. Jag ska inte trötta ut dig med att vi ibland varken har tid för lunch eller kisspaus. Det är redan allmänt känt. Istället fokuserar vi på vad en sjuksköterska gör. Vi sköter undersökningar, provtagningar, läkemedel och omvårdnad. Vi tar hand om anhöriga. Vi är oftast först på plats vid hjärtstopp, hjärtinfarkter och lungödem.

Även vi sjuksköterskor jobbar tills jobbet är klart. Vi lämnar inte en patient under pågående hjärtstopp. Vi jobbar färdigt med det vi håller på med. På tal om regn och rusk så arbetar sjuksköterskorna på ambulansen utomhus. De får sätta infarter och ge läkemedel i minusgrader och snöfall. Utan några varma handskar på sig.

När det kommer till OB-ersättningen tycker jag personligen att den är pinsamt dålig. Att jobba kväll istället för dag innebär 60 kr mer i lön. Visst ger OB-ersättningen lite mer i plånboken men långt ifrån vad den egentligen borde vara.

Vi är inga heliga kor som inte får ifrågasättas. Vi är en hårt arbetande yrkesgrupp som vill ha betalt för vad vi gör.

Linnea, sjuksköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons