Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politisk cirkus kring barnäktenskapen

Annons
Barn-äldre och jämställdhesminister Lena Hallengren och migrationsminister Helén Fritzon presenterade regeringens åtgärder mot utländska barnäktenskap på tisdagen. Foto: Anders Wiklund / TT

Helt otroligt. När alliansen i december 2017 lade förslaget om totalförbud – utan undantag – angående barnäktenskap röstade S, MP och V nej till förslaget. Nu lägger man själva ett exakt likadant förslag. Sandlåda de lux – tydligen är det viktigare att man själv från regeringen lägger ett förslag än att man röstar ja till ett förslag från alliansen - trots att man till 100 procent är överens om riktlinjerna.

I december menade regeringen att man sa nej eftersom man ansåg att det kunde finnas juridiska undantag från ett totalförbud och att utredning pågick. Några undantag anser man tydligen inte idag att finns. Än mer anmärkningsvärt att V i december röstade nej trots att just V redan 2014 lagt ett identiskt förslag som det man nu röstade nej till.

Det är svårt att vara trovärdig som parti när det tydligen är viktigare varifrån förslaget kommer (det vill säga de egna leden) än vad det innehåller!

Leif Kullberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons