Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivning är ett helgerån

Annons

Arkivbild på Restaurang Klippan tagen år 1967.

Mimers ordförande Lars Korkman besinna dig, tillika S, KD, C och MP, innan det är alldeles för sent. Det som revs under 1700- och 1800-talen kan vi inte göra något åt. Tyvärr inte heller under 1960- till 1970-talen. Då grät till och med de som i sitt arbete var tvungna att riva ner stora delar av centrumbebyggelsen. Det kan väl inte tillåtas igen? Vi måste agera nu!

Jag önskar att mer engagemang och resurser läggs på att bygga bättre ”idag” än att riva det som är bra från ”igår”. Idag bör vi fokusera på att lägga grunden till morgondagens historia med ambition att den blir minnesvärd för ”imorgon”.

Att riva bort kullerstenarna är ännu ett helgerån. Det går säkert att förhandla om det ekonomiska, till förmån för bevarande av vår kulturhistoria. Då blir resultatet uppskattat och meningsfullt. För snart vet ingen hur miljöerna har förändrats och det finns asfalt överallt.

Kulturarbetaren George Samourkas kan sin historia. Lyssna och lär av den. Även L har en sund inställning till samhället och vårt behov, samt de röster hos insändare som höjer sin röst för att stoppa skövlandet av vår oersättliga kulturmiljö. En eloge till er alla.

Barbro Andersson Årets Kulturbevarare i Västmanland 2005

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons