Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rör inte vår glimrande grusväg

Annons

Strandstråket längs Mälaren är stadens nya uterum . Här flanerar man, umgås, tittar på fåglar eller fotograferar. Ganska många springer eller cyklar. En liten dagisgrupp letar pinnar. Några människor står och fiskar och gråhägern väntar blickstilla en bit bort.

Det urbana hamnområdet och Öster Mälarstrand är prydligt och trevligt för många med asfalt, gräsmattor och välordnade parkeringsplatser, mysiga caféer.

Andra dras till och behöver de mer naturliga delarna med en fin liten grusväg där alar, hängpilar , vass och is-blommor kan ge själslig ro. På vår- och sommarkvällar hörs näktergal och sångare. Här minskar slitaget både mentalt och kroppsligt. Vi behöver ännu inte själva trampa upp mjuka gångstigar vid sidan av asfalten, som vi egentligen inte är byggda för. Artrosskolorna har redan fullt upp med min generation men de yngre, som nu springer på hårt underlag, bör vi om möjligt förskona.

Vi är många, som tycker det är ovärderligt att kunna röra oss i relativt ostörd natur nära staden. Somliga tänker, att Björnön är själva pärlan och det är den förstås, men denna lilla grusväg glimrar vackrare i sin tystnad och ursprunglighet. Rör den ej!

LF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons