Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska inte uppsagd grav behandlas

Annons

Här står alla stenar om de skall.

I höstas/vintras sade vi upp våra föräldrars grav då de varit borta sedan 1974 och 1979. Dessutom var gravstenen lös och var farlig, någon skulle kunna skada sig på den.

När den lilla flickan för några år sedan fick en gravsten över sig skrevs det mycket om att alla gravägare hade ett ansvar att räta upp stenen till en kostnad på några tusen kronor.

Jag har nu varit ut två gånger och tittat om gravstenen blivit borttagen. Men till min stora sorg i hjärtat finner jag att den fortfarande står kvar den 16 juli. Graven ser hemsk ut och övergiven. Rosenbusken är borttagen och kyrkogårdsförvaltningen har sått gräs där i stället. Graven ser helt vanvårdad ut.

Jag känner mig ledsen då vi skött graven helt själva utan kyrkogårdsförvaltningen. Nu när de äger gravrätten är det visst inte lika viktigt att ta bort gravstenen som dessutom sitter väldigt löst och är till stor fara för andra.

Jag anser inte att det är OK att en gravsten står kvar så länge när graven är uppsagd av gravrättsinnehavarna. Att kyrkogårdsförvaltningen nu håller på att räkna gravar kan inte vara en anledning att stenen står kvar. Det måste man väl veta ändå att det funnits en grav där. Finns ju en lite skylt som visar att graven är kyrkogårdsförvaltningens.

Yvonne Härvsgård

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons