Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämre gator än nånsin

Nu är det verkligen dags att ni styrande politiker tar ert ansvar när det gäller underhållet på våra gator och cykelbanor i Västerås.

Annons

Vad jag har förstått finns det en underhållsskuld på någonstans kring 200 miljoner kronor när det gäller gatu- och vägnätet, och det kan väl närmast betraktas som brottsligt att låta det gå så långt.

Jag har en stor förståelse att det måste satsas mycket resurser på skola, vård och omsorg, men det förtar ju inte ert ansvar när det gäller övrig verksamhet.

Detta år är det val och det innebär att alla politiker ser om sitt eget hus, vilket betyder att asfaltering av exempelvis Drottninggatan (15-backen, välbekant hos busschaufförer) eller Råbyleden inte ger några röster på de block man tillhör, då är det taktiskt att lova mer resurser till skola, vård och omsorg.

För några år sedan uteblev målning av trafiklinjer och vägmarkeringar, på grund av fel när det gäller upphandlingen. Men blev det bättre året därefter, nej det blev ännu sämre. Idag är det en fullständig katastrof. Bilar, bussar med flera yrar omkring bland filerna, och har ingen aning om vilken fil som skall väljas för fortsatt färdriktning.

Jag innehar själv ett A BE CE DE- körkort, och har även kört stora tunga utryckningsfordon i mitt yrkesverksamma liv, men har aldrig upplevt så fruktansvärt dåliga gator och vägar i Västerås.

Hur kan man som politiker, över huvud taget börja planera för spårvagnar, när det redan finns så stora brister i nämnda underhåll?

Här kommer en passning till er politiker: börja samarbeta mer och skyll inte på varandra, det minskar bara förtroendet för er.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons