Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt in svensk militär mot terror

Annons

Låt polisen sköta det som de klarar av, tycker skribenten.

Säpo klagar över att landet mer och mer svämmas över av återvändare från Isis och andra terrororganisationer samtidigt som man inte är beredd att släppa ifrån sig information till de städer som för närvarande är värst utsatta. Så länge Sverige inte befinner sig i krig borde militären sättas in för att stävja terrorism och den grövsta brottsligheten, då får de samtidigt litet stridsövning.

Låt sedan polisen ta hand om sådant de klarar av, exempelvis våldtäkter. Det i kombination med att politiker och domstolar gör det lättare att straffa våldtäktsmän och där, i högre grad än nu, hänsyn tas till brottsoffer.

Andra sysslor kan vara att i kraftigt ökad grad bötfälla de som skräpar ned samt att de hanterar rån och övrig misshandel. Militären skulle samtidigt ges ökade befogenheter i sitt arbete.

De berörda ungdomarna har fått fler chanser till att bli civiliserade än de förtjänar. Det måste en gång för alla bli slut på daltandet från statsmakterna sida. Vad det har resulterat i för Sveriges blir vi, allmänheten, på ett otäckt sätt mer och mer medvetna om.

Uwe Dettmann

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons