Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuksköterskor ansvarar för människors liv

Annons

Jag vill påstå att "Rätt ska vara rätt" är en tydlig bild på hur underskattade sjuksköterskor är.Att få ta del av två sjuksköterskors bild av yrket och med det applicera det på hela yrket är enligt mig väldigt naivt då det skiljer sig från olika arbetsplatser.

Jag vill även ifrågasätta varför det enbart är löneskillnaden som framhålls, inte den faktiska lönen? Varför beskrivs fastighetsskötarens arbetsmiljö men inte sjuksköterskors, utan där är det bara lönen som tas upp? Enligt min uppfattning är det inte enbart lönen det finns synpunkter på utan minst lika mycket på arbetsmiljön.

Jobbar fastighetsskötaren kvällar, nätter, helger och högtider? Eller 8 timmar/dag + flex för justering måndag till fredag? Det som gjorde mig väldigt upprörd är att i denna insändare så påstås det att ansvaret, stressen och hur tungt jobbet är inte skiljer mellan fastighetsskötare och sjuksköterska. Jag skulle vilja nämna en väldigt stor skillnad i ansvar.

Fastighetsskötaren har ett materiellt ansvar och det innebär också att gör han fel så kan han oftast göra om och göra rätt och även om det skulle inträffa en vattenläcka eller liknande på grund av dåligt jobb tar jag för givet att fastigheten är försäkrad. En sjuksköterska ansvarar för människoliv och gör denne ett misstag kan det innebära döden för en patient, exempelvis om fel läkemedel ges. Ett människoliv kan du heller aldrig få tillbaka på försäkring. Hur anses det vara lika ansvar eller psykiskt betungande?

Magnus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons