Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska inte trafikpolis ha varselväst?

Onsdagen den13 januari klockan 08.15 hade polisen fortkörningskontroll på Vasagatan, vid korsningen Skolgatan–V Utanbygatan.

Annons

Jag och min man kommer körande på Vasagatan mot centrum. Vi ser då en polis stå på refugen bakom trafikmärkesskylten utan varselväst med reflexer. Hon skjuter med ett fortkörningsvapen. Till saken hör att det var skymning med dimma.

Jag skulle verkligen vilja ha ett ärligt svar på hur det kan komma sig att polisen får stå utan varselväst mitt i gatan. Hennes kollegor, som stod på Skolgatan, hade varselväst. Hon som var mest utsatt för risk var utan. Är det inte lag på att bära varselväst när man arbetar i eller bredvid gator?

Vi stannade i alla fall och frågade henne. Hon svarade ”jag behöver inte ha det”.

Men vad är syftet? Att ta så många fortkörare som möjligt eller att få ner hastigheten? Detta är inte första gången jag och många med mig upplevt att polis inte har varselväst.

Vid ett annat tillfälle stod en polis och dirigerade trafik i mörker i korsningen Sjöhagsvägen–Djuphamnsvägen, utan varselväst. Vad säger Arbetsmiljöverket?

Har inte polisen riskbedömning i sin arbetsmiljö? Jag tycker det är oansvarigt och hänsynslöst att utsätta sig själv och inte minst trafikanter för denna risk. Jag för min del skulle ha svårt att leva med att ha kört på en annan människa.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons