Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska uteserveringarna bara vara till för rökare?

Annons

Läste med stort intresse Richard Appelboms ledare där han beklagade sig om förbudsivrarna. Jag kan förstå hans poäng som även de så kallade "förbudsivrarna" erkänner, nämligen att hälsovinsterna inte är så stora att det är värt att förbjuda rökning vid uteserveringar. Ändå tycker jag att man kan vända lite på frågan här. Är uteserveringarna bara till för rökare? Även om jag som icke-rökare inte tar så mycket skada av att sitta bland rökare utomhus så tycker jag att det är väldigt obehagligt. Jag kanske också vill sitta vid en trevlig uteservering och njuta av en bit god mat med mina nära och kära. Då blir inte den upplevelsen speciellt trevlig om vi får en massa rök på oss.

Tyvärr visar ju inte rökarna någon större hänsyn till oss icke-rökare och då kanske man måste göra något så att alla människor och framförallt majoriteten av befolkningen kan njuta vid en uteservering. Så har även skett på många andra håll som i New York och flera andra ställen i USA. Det sprider sig även till andra länder och varför ska vi vara sämre här i Sverige?

Jag kanske även vill umgås med mitt barn vid en lekplats och varför ska vi då utsättas för rök där. Jag sitter vid en tågperrong och väntar på tåget med min familj, då vill vi också slippa röklukten. Eftersom vi icke-rökare ändå är en majoritet så måste man ta större hänsyn till oss vilket även görs på många företag. Mitt företag är sedan några år tillbaka en rökfri miljö och det är jag väldigt glad för.

En icke-rökare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons