Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skilda badtider: Det är förbudsivrarna som ska förklara sig

Artikel 28 av 81
Striden om kvinnobadet
Visa alla artiklar

Annons

Kommentar till ledare "Kommunala bad ska inte sexualisera barn" 2 februari. Alla invånare i Västerås har samma rättighet att utnyttja offentligt finansierade lokaler, i detta fall badhuset. Den rättigheten har vi utan förbehåll om krav på att bevisa nyttan med aktiviteten! Tänkt tex om yogakurs enbart skulle tillåtas under förbehåll att politiker övertygas om yogans nytta!

Orsaker till efterfrågan om kvinnobad är oviktig – det finns antagligen lika många orsaker som deltagare. Enda nödvändiga incitamentet till kvinnobad är efterfrågan! Efterfrågan har gjort att Lögarängsbadet haft extra öppet för kvinnor några timmar per månad i flera år nu.

Ytterst få offentliga utrymmen är öppna och tillgängliga för alla samtidigt, alltid!

Nyheten är krav på politiker att införa ett speciellt förbud för just den här typen av utnyttjande av vårt gemensamma rum. Det är alltså de som vill införa nya förbud i vårt fria samhälle som måste motivera varför detta krävs! En motivering måste självklart byggas på konkret fakta och inte ogrundade fördomar.

Hur kan Sakine Madon anklaga politiker som inte förbjuder könssegregerade badtider för att anpassa sig till hederskultur? Ett förbud vore en anpassning av det svenska fria samhället, inte tvärtom.

Än allvarligare är att resonemanget klistrar ogrundade fördomar om hederskultur och sexualisering av barn på den grupp som vill utnyttja kvinnobad! Mycket talande att könssegregering och åldersgräns på spa-avdelningen på Kristiansborg inte problematiseras!

Hanna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Alla artiklar i
Striden om kvinnobadet
Annons