Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolplaneringen under all kritik

Annons
Tidigare kontaktade föräldrarna berörda rektorer om de ville byta skola för sina barn. Nu skall beslutet tas i stadshuset. (Bilden ej från Västerås).

Västerås stads skolplaceringar är under all kritik! Det är fler än jag som råkat ut för detta. Den funkar inte för fem öre med deras "nya system" att allt angående skolplacering samt byten av grundskola ska gå via dem och inte via skolornas rektorer.

För bara något år sedan kontaktade man som förälder skolan man vill flytta sina barn till och gjorde upp med rektorn om placering och startdatum med mera. Nu kan man inte göra så längre och skolorna har ingenting att säga till om eller kan hjälpa till. Både rektorer och vi föräldrar har upplevt att detta inte funkar alls och bör utvärderas.

I mitt fall var jag ute i god tid, redan på vårterminen 2018, i april månad. Jag var på stadshuset och fyllde i papper på plats i receptionen om skolbyte och fritidsverksamhet med mera. Detta skulle sedan lämnas till skolplaceringar.

Sedan försvann papperen/slarvades bort och ingen visste någonting. När jag efter tre månader ringer rektorerna på skolorna jag vill byta till för att kolla läget så har de inte fått någon information alls, inget papper och inte ens ett samtal från Västerås stad.

Detta medför i detta nu att det trasslar till sig i jobb för oss föräldrar för vi har ingen plats någonstans att lämna våra barn! Skolan börjar den 20 augusti och barnen har inte ens en skola i dagsläget!

Rektorerna säger till mig att de också känner att detta nya system inte funkar och måste utvärderas. De tycker att Västerås stad brustit i detta och att det inte skötts korrekt. De är lika besvikna som jag! Ska det verkligen vara så?

Sanna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons