Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skraltiga och trötta bussar på Västerås gator

Annons
Foto: Yngve Fredriksson

Jag reser med VL:s bussar inom Västerås dagligen och förvånas över i vilket dåligt skick dessa bussar är; bussar ej anpassade för stadstrafik, skrammel och missljud från hjulaxlar och motor. Bussar som knappt orkar upp för Stora gatan. Luftkonditionering som inte fungerar ens på årets hittills varmaste dag. Bussarna är heller inte byggda för dagens passagerare med barnvagnar, rollator och stora barnaskaror. Vad tänker VL göra åt detta?

Svar önskas från bussbolagets ledning och våra politiker med ansvar för kollektivtrafiken.

Bengt Pettersson

Svar direkt: Alla våra stadsbussar är anpassade för stadstrafik och uppfyller alla krav som ställs för att kunna köra linjetrafik i stan. Dock är det så att stadsbussar är inköpta vid olika tillfällen och är av olika fabrikat och därför ser olika ut.

För att möta det ökade resandet har vi investerat i 32 nya bussar med leverans i slutet av 2018. Dessa nya bussar kommer att ersätta de äldsta bussarna i vår flotta och samtidigt kommer det att innebära en kapacitetsökning.

Gällande luftkonditioneringen på våra bussar är alla utrustade med luftkonditionering. Dock är det väldigt svårt att hålla kylan kvar i bussen i det här varma vädret. I stadstrafiken, där hållplatserna ligger tätt och dörrarna öppnas ofta, kommer den varma luften in i bussen och det blir svårt att behålla ett svalt och behagligt klimat ombord.

När det gäller barnvagnar och rullatorer måste dessa stå på anvisad plats ombord. Eftersom antal barnvagns- och rullatorplatser är begränsad kan det stundtals vara trångt på linjer som har många resenärer.

Dijana Cof

Kommunikationschef, Svealandstrafiken AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons