Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrämmande om Hattfabrikens utbyggnad

Annons

Bakom planket planeras en tillbyggnad i plåt.

Läste i fredagens VLT om att Hattfabriken skall byggas ut med "modernistisk plåtbyggnad". Skämmande och skrämmande läsning!

I vår fina gamla, miljö som vi strider för att behålla och som verkligen är värd det, så som framsynta medvästeråsare kämpar mot "Kommun & Mimer" för att gamla Klippan-miljön skall bevaras och inte rivas för Mimers nya projekt i området.

Jag förstår ej vad inblandade arkitekter och kommunrepresentanter tänker på när de föreslår någon dylik lådliknande ombyggnad och dessutom i plåt som ju det absolut kallaste materialet man kan tänka sig användas som fasad.

Man kan fråga sig om vi idag ej längre kan bygga i gammal fin stil med träfasad med utsmyckning som man gjorde förr.

Idag kanske möjligtvis någon kan tycka "vad fränt" det ser ut om det byggs enligt förslag. Men tänk framåt – tror inte speciellt många kommer att tycka om denna kommande utbyggnad speciellt, snarare tvärt om. Jag uppmanar VLT att gå ut på stan och fråga västeråsarna vad de anser och ge återkopplingen till byggnadsnämnden.

Vi vill ju behålla de gamla delarna av stan, men smyger man in ombyggnader på dylikt sätt inklusive möjligtvis rivning av Klippan-fasaderna så på lite sikt så har vi ingen gammal fin miljö kvar där alls. Det är ju just den miljön som är så rogivande och trevlig att vara i den delen av staden.

Så hoppas verkligen att styrande stannar upp och tänker till!

En som värnar om vår gamla miljö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons