Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slopa straffrabatten för unga brottslingar

Annons

Vapenbrott bör straffas hårdare, enligt Roger Haddad (L).

Jag instämmer helt i Lars-Göran Nilssons oro för den senaste tidens allt grövre kriminalitet och skjutningar som övergått från att man vill hota och skada till att döda, därför har antalet dödsskjutningar i den kriminella miljön ökat. Liberalerna lyfte redan våren 2015, efter skjutningarna i Göteborg, krav på skärpt straff för vapenbrott men vi har också drivit frågan om att göra det svårare att föra in handgranater i landet och att straffet för innehav ska höjas. Straffet har varit böter! Det visar på en svag lagstiftning mot illegala vapen.

Jag har nyligen också krävt att rikspolischefen ska kallas till justitieutskottet efter de senaste skjutningarna runt om i landet. Vi vill se fler poliser och fler ordningsvakter som kan arbeta förebyggande. Liberalerna vill också slopa straffrabatten för unga lagöverträdare, dagens system ger en helt felaktig signal till de som begår allt grövre brott i allt yngre åldrar.

Men vi måste också öka Tullens förmåga att stoppa inflödet av illegala vapen till Sverige, här vill vi ge Tullen 100 miljoner kronor mer än regeringen. På lång sikt är arbetet mot utanförskap den viktigaste åtgärden vilket vi länge lyft lokalt i Västerås med våra stadsdelar.

Om inget görs övergår det till områden där de kriminella riskerar ta över, det måste vi förhindra med alla medel.

Roger Haddad (L), rättspolitisk talesperson, riksdagsledamot från Västerås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons