Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta skriva omöjliga avtal för äldreomsorgen

Annons

Det är hög tid att jag som står på neutral mark (just nu i alla fall), tycker till hur äldreomsorgen borde fungera. Jag vill lägga mitt starka stöd för all den personal som jobbar på gräsrotsnivå och som ska utföra dessa tjänster som våra kommunpolitiker auktionerar ut till hutlöst orimliga villkor.

Jag frågade Socialstyrelsen om inte villkoren skulle vara lika för alla boende i vårt avlånga land och. Svaret var att de bara kunde tala om villkoren men att det är upp till kommunerna att genomföra det hela. Det borde vara förbjudet för våra folkvalda att skriva vårdavtal med några företag som inte lovar att ta väl hand om sin personal och ger dem drägliga löner (gärna med guldkant). Det är ju de på marknivå som ska ta hand om mig (förmodligen blir jag beroende av äldreomsorg så småningom).

Jag har jobbat mer eller mindre under 50 år, sluppit vara sjuk eller arbetslös. Jag slutade att arbeta vid 70 års ålder och har betalat skatt i Sverige och gett mitt förtroende till folkvalda som ska se till så att jag också kan bli omhändertagen på ett bra sätt när jag blir i behov av detta. Jag vill därför inte att någon ska lyckas muta sig till ett avtal (friskolor som lockar med glädjebetyg) eller skriver avtal som ingen vettig människa kan hålla sig till.

Jag hoppas att personalen vågar säga ifrån utan repressalier. Jag kan ju bli elak (utan min önskan) och då är det viktigt med personal som trivs på sitt arbete.

Jag vill inte taktikrösta eller ta fram min sandlådespade för att slåss med.

Siri Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons