Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staket vid Björnövägen är nödvändigt

Annons

Många genar över Björnövägen till hållplatsen, istället för att gå på övergångsstället, i höjd med Kunskapsskolan. I förgrunden syns farthindret Actibump.

Tack för svaret angående trafiksäkerhet vid Björnövägen, Ulf Palm (19/4).

Vad jag kan läsa ut av svaret så är det en mycket känslig fråga att man har köpt in dessa farthinder, Actibump, för stora pengar. Det finns duktiga försäljare!

Har ni tillsammans med Kunskapsskolan kommit fram till nuvarande lösning? Vad tyckte skolan? Har ni haft kontakt med bussbolaget? Och i så fall vad tyckte bussbolaget om lösningen?

Du skriver att det finns ett säkert alternativ för den som ska gå över övergångsstället vilket jag håller med om, men det gäller att styra över ungdomarna till övergångsstället. Att sätta upp 55 mil staket är väl att ta i, eller hur? Det räcker med 100 meter för att få detta ställe trafiksäkrare. Blanda inte in övriga ställen, det är Björnövägen vi pratar om.

Ni ska enligt svaret inte köpa in fler Actibump vilket hedrar er. Lek inte med våra pengar, gör istället något vettigt med dem. Om ni hade stått emot frestelsen att köpa in dessa Actibump så hade ni haft 50+1 miljoner till att förbättra gator och torg. Ta och svälj förtreten och se detta med Actibump som ett inte alltför lyckat experiment.

Att man ska bygga på parkeringen ligger på framtiden och det är lite magstarkt att hänvisa till detta. Det är just nu som det är ett problem.

Sätt upp staket som gör att ungdomarna styrs över till övergångstället. Ha kvar 30 km/tim som hastighetsgräns. Följ upp och om det behövs, uteslut Actibumpen och komplettera med vägbulor. Kanske för enkelt och billigt?

Hoppas den här gången på ett mer konstruktivt svar.

Håkan Leandersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons