Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stergel: Kommunen kan inte gå i borgen för Skatehallen

Annons

Föreningen måste flytta från lokalerna i Kopparlunden.

Svar på insändaren ”Varför vägrar kommunen stötta?". Västerås stad genom nämnden för idrott och friluftsliv är mycket positiva till aktiviteter som kickbike, bmx och skate vilket tar sig uttryck genom ett årligt stöd på cirka en halv miljon kronor samt en nybyggd högklassig skatepark i hamnen. Att då i rubriken påstå att kommunen vägrar stötta är vilseledande. Att föreningen Kopparlundens kultur & idrott är en fantastisk förening betvivlar vi inte men de facto är de uppsagda från den lokal de i dag disponerar.

Vår förvaltning och undertecknad har i dialog med representant för föreningen förklarat att vi inte har möjlighet att gå i borgen för hyra av föreningslokaler. Vi har också uttryckt tvivel på föreningens förmåga att ta för stora hyresåtaganden, vilket baseras på inlämnade budget och bokslut. Förvaltningen arbetar hårt för att hitta lösningar vad gäller lokal och hyresformer.

I artikeln oroar sig insändarskribenterna att deras barn skall ”springa på stan och hitta på galna saker”. Det är bland annat därför Västerås stad genom nämnden för idrott och friluftsliv i dag stödjer cirka 140 föreningar bestående av cirka 20 000 ungdomar enligt en rättvisemodell baserad på medlemmar och aktiviteter. Vi hoppas att inom en snar framtid se en positiv lösning, men vill påpeka att den uppkomna situationen ligger utanför vårt ansvarsområde. Undertecknad ställer gärna upp och träffar styrelsen, föräldrar och medlemmar för en mer fördjupad information.

Hans Stergel (C), ordförande i Nämnden för idrott och friluftsliv i Västerås stad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons