Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stiftets nya kansli vid Svartån blir riktigt fint

Annons
Under presenningar pågår bygget av nya kanslilokaler för Västerås stift.

Svar till insändare av Hans Stackegård (15 november) där det ställdes frågor om utbyggnaden av Västerås stiftskansli.

Som du säkert märkt är tillbyggnaden av vårt stiftskansli bara ett av många projekt som pågår mellan Biskopsgatan och Kyrkbacken just nu. Eftersom allt fler vill besöka vår fina domkyrka ska det bland annat byggas ett besökscentrum med café och hela den unika miljön runt domkyrkoplan håller på att göras mer tillgänglig för allmänheten.

När nya verksamheter ska få plats är det inte ovanligt att gamla måste flytta på sig. Så har det blivit för oss på Västerås stift. Lokaler som vi tidigare hyrde, bland annat i det så kallade Konsistoriehuset bredvid domkyrkan, tas nu i anspråk av besökscentrumet och annan verksamhet.

Eftersom vårt kansli redan är trångbott och inte lever upp till de krav som en modern arbetsplats ställer på arbetsytor och tillgänglighet för personer med funktionsvariationer, var beslutet att bygga om och bygga ut vårt befintliga kansli inte svårt att ta. Vi ser det som en framtidsinvestering.

Lite krångligare var det att komma fram till hur utbyggnaden skulle se ut. Det har du säkert läst om i tidningen. Men vi har jobbat hårt ihop med stadsbyggnadskontoret och så småningom hittat en lösning som både passar in i miljön och lever upp till myndigheternas krav på att nybyggnationer ska ha ett tidsenligt utseende. Vi tror att det kommer att bli riktigt fint!

Du är varmt välkommen att besöka oss i maj då det nya huset är färdigt för att se själv hur det blev. Men någon övernattningsmöjlighet kan vi tyvärr inte erbjuda eftersom det är en arbetsplats vi bygger och något sådant aldrig har funnits med i planen.

Britas Lennart Eriksson, direktor Västerås stift

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons