Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa bonusslöseriet på Mälarenergi

Annons
Skribenten bemöter ett inlägg från Mälarenergis vd Niklas Gunnar.

Svar på insändare (28/12) av Niklas Gunnar, vd för Mälarenergi, om bolagets bonusprogram.

Niklas Gunnars insändare är enligt min mening oärlig, motsägelsefull, vådlig och saknar eftertanke.

Våra kommunalpolitiker har smart nog i enighet skapat kommunala bolag genom vilka de kan lugga pengar ur skattebetalarnas medel. Om företaget så vill kan man enkelt höja förbrukningstaxorna. Det kan inte vara svårt att få ut vinster ur ett sådant företag men vi västeråsare är inte dummare än att vi genomskådar detta fiffel.

Själv jobbade jag under 40 år i ett privatägt företag och skulle med ett sådant bonusprogram vid detta laget varit miljonär. Vi jobbade hårt och lojalt annars visste vi att vi skulle riskera att förlora jobbet.

Jag kan förstå att Gunnar sprider våra pengar till just sina anställda. Vad jag inte kan förstå hur våra kommunalpolitiker som styr och bär ansvaret för Mälarenergi i enighet tillåter detta slöseri med våra skattemedel.

Vådan av det som skett är uppenbar. Det vore djupt orättvist mot alla de lojala duktiga människor som troget tjänar oss om de nu inte skulle komma i åtnjutande av samma bonus. Jag tänker då på personalen på våra sjukhus, vårdcentraler, brandkår, renhållningsanställda, biblioteksanställda, alla de som undervisar och städar våra skolor etc. etc.

Jag kan inte tänka mig att deras fackliga organisationer stillatigande skulle acceptera en så flagrant orättvisa.

Jag uppmanar nu företrädarna för våra lokala politiska partier att träda fram och tala om för oss västeråsare hur de kommer att ställa sig i framtiden till detta slöseri med våra skattepengar.

Med denna fromma förhoppning önskar jag alla västeråsare ett

Gott valår 2018.

Nils Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons