Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa förstörelsen på Nordanby

Annons

Vad är det som händer på Nordanby gärde? Efter nära 60 år av gemensamma grönytor, som varit tillgänglig för de boende, så har någonting förändrats. Det parkeras bilar, husbilar, släpvagnar och båtar runt husknuten (felparkeringar?). Det planteras buskar och häckar för att skärma av på det som tidigare var ”allmänning”. Det smälls upp förråd.

Dessa grönområden har i nära 60 år tillhört föreningen och varit så kallade servitut, det vill säga det har aldrig varit tanken att det ska byggas på eller tillhöra fastigheterna privat. Nu har det på grund av girighet och egoism börjats mutats in trots att ingen har (mig veterligen) betalat för de extra kvadratmetrarna tomt som tas i besättning. Alla fastighetsägare har betalat samma tomrättsavgift, de som har friköpt har betalat samma beroende på vilket år de friköptes. Talar man med styrelsen så hävdar de att det inte är upp till dem att rådda i det här. Talar man med Skatteverket så hävdar de samma sak. Och så låter det både från fastighetskontoret och länsstyrelsen.

Ingen vill veta av detta. Själv anser jag och många med mig att det slår orättvist; vissa får således tre gånger så stor tomt för samma summa som andra. Men i huvudsak så handlar det om att inte förstöra det gröna sköna Nordanby gärde.

Så:

För det första; stoppa förstörelsen av Nordanby gärde, inga buskar eller fordon eller byggnader bör tillåtas på servituten, de som finns ska tas bort. Att det varit gemensamma ytor i nära 60 år borde betyda någonting.

För det andra; kontrollera vilka som har betalat och för vad, de som anser att de har rätt till större tomt bör betala för det, eller så bör de som har betalat lika mycket för mindre tomt få pengar tillbaka, detta av ren och skär rättvisa. Det kan inte vara möjligt att vissa fastigheter har rätt till mer tomtmark för samma summa.

Om inget görs nu, kommer det sköna gröna Nordanby gärde vara ett myller av buskar, parkeringar och friggebodar. Är det verkligen så vi boende på Nordanby vill ha det? Vem kan man vända sig till när ingen vill ta ansvar för detta ”vandalism”?

Boende på NG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons