Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt för boende i centrum att hitta p-plats

Annons

Jag vet inte hur ni resonerar med allt byggande i centrum? Det saknas boendeparkeringar som det är idag. Det sägs att vi ska parkera på tomtmark men det finns ingen sådan vid hyreshus.

Alla som bor i centrum jobbar inte i Stadshuset eller centrum men vill bo centralt så man har nära till centrum och kulturliv på fritiden. Det är många som jobbar och har bilen som arbetsredskap eller jobbar på annan ort och har behov av bilen.

Jag bor i området Knutsgatan, Karlsgatan och betalar boendeparkering 525 kr i månaden och får åka runt och leta parkering varje gång jag ska parkera. Jag har alltså inte en anvisad plats.

Vissa tider är det helt omöjligt att få en parkering. Efter kl. 18:00 på vardagar och 15:00 lördagar samt söndagar så får alla stå gratis runt oss, så de som ska ner till centrum till olika aktiviteter parkerar hos oss.

Herrgärdets parkering ska det byggas på och där ska det bli parkeringar i huset för de boende. Så alla vi som bor där runt i kring samt besökande till Herrgärdets vårdcentral blir det mindre parkeringar för.

Det var sagt att parkeringshuset vid Kopparbergsvägen skulle byggas på med nya våningar med p-platser, men det vill visst Edström backa ur. Om det byggs på med p-platser där så blir det förmodligen inte lika många platser som vi har idag.

Lena Israelsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons