Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt för unga att hitta bostad

Hur svårt ska det vara att få en lägenhet i Västerås? Vi unga kräver inte att få finaste lägenhet på finaste området. Men åtminstone en förstahandslägenhet skulle duga.

Annons

Jag har snart bott i Västerås i fyra år och har precis fått en lägenhet. 20 kvadratmeter, ingen ugn, läcker i taket på toan, två kokplattor och sover i bäddsoffa. Betalar nästan 4000 kronor för det. Det var det jag kunde få tag på fast jag har fast inkomst sen långt tillbaka. Det tog mig alltså fyra år att komma hit.

Jag förstår inte vad som är problemet? Är det för att normen säger att vi yngre härjar och för oväsen? Vi andra då som faktiskt sköter oss?

Ska inte vi ens få en chans till ett riktigt hem för att man inte är tillräckligt gammal? När ska man börjas tas på allvar?

Som sagt så är jag inte girig men efter fyra år börjar man tappa hoppet om att kunna få ett hem i Västerås. Jag tycker att det är så otroligt synd eftersom jag gillar att bo här. Och jag tänker på alla yngre som också kämpar för att få vardagen att gå runt här i Västerås.

För nu spelar det inte ens nån roll om du har jobb eller inte, du får iallafall knappt ett tak över huvet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons