Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt skadad – men jag nekas ersättning

Annons

Kan någon tala om för mig vad rättvisa är? I augusti ramlade min höft ur kulan och jag måste till ortopeden för femte gången. Den dagen jag skulle åka hem kom en man och sa att jag skulle duscha. Jag ville att hemtjänsten skulle göra det, men nej jag skulle duscha. Jag sattes på en hal pall, så försvann han. Jag halkade omedelbart, slog i sidan på det hårda golvet och klämde höger arm under min kroppstyngd.

Ringde Socialstyrelsen, IVO och äldreomsorgen. Det blev ett pratande hit och dit och ett enda tjafsande. Ärendet sändes till Patientnämnden.

Denna skada har vållat mig oändlig värk och skada som aldrig tar slut. Jag kan inte gå längre. Efter åtta månader kom ett svar från nämnden. Ingen skadeersättning ges för detta lidande.Vad förstår dessa människor i denna nämnd vad en så stor skada vållat mig? Absolut ingenting. Hur kan en man i sjukvården sätta mig på en pall och sedan gå ifrån mig?Ringde ett samtal och fick tala med en man inom äldreomsorgen som sa att jag kan gå till domstol. Vem ska betala detta? "Du, så klart."

Jag har arbetat som Röda Korssyster och under hela min tid sågs arbetet som ett kall. Lönen var låg och nu är pensionen låg. Vad alla dessa telefonsamtal och skrivelser om detta har kostat mig! Finns det ingen rättvisa?

Kerstin Rosenqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons