Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk invandringspolitik är havererad

Annons

Avspärrning vid Drottninggatan, Stockholm.

Michael Gerdarv gör (11/4) godtyckliga tolkningar av mina ord på ett sätt som inte är intellektuellt hederligt. Det jag framför är känt men tyvärr fortfarande inte tillåtet att diskutera i Sverige.

Den tillåtna diskursen är förenklad och bortser från att 1) befintlig flyktinginvandring inte är förenlig med välfärdsstaten och 2) att inkompatibla tankemönster blandas på ett okontrollerat sätt.

År 2013 gjorde Pew Research Center en omfattande undersökning gällande islam med 38000 svarande i 39 länder. Undersökningen visar att i många muslimska länder anser en överväldigande majoritet av muslimerna att sharia skall införas som officiell lag. Även synen på kvinnor är extrem med våra mått, kvinnan ska alltid lyda mannen. Det är många, i absoluta tal, som sympatiserar med våld mot civila i islams namn.

Det är lätt att förstå att så olika tankemönster inte enkelt kan samexistera utan konflikter. Det är denna typ av frågor – verkligheten – som behöver analyseras och diskuteras.Om flyktingpolitiken och utvisningarna hade fungerat hade dådet på Drottninggatan aldrig skett. Den svenska invandringspolitiken är havererad sedan länge – det är den verklighet som vi behöver förhålla oss till.

Människor som okritiskt förklarar sin kärlek till ett dysfunktionellt samhällssystem och där medier som SVT pekar ut sanningssägare som Facebooksidan ”Rädda vården” som landsförrädare ger mig kalla kårar.

P-O Lundh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons