Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska kyrkan är ängslig, mesig och feg

Annons

Domkyrkan i Västerås

Det stundar till val, och det känns lite konstigt. Kära politiker, ni biter er fast och envisas med att vara med och representera Svenska kyrkan, men ni har missat en sak. Svenska kyrkan är skild från staten, och då har ni politiker inget att säga till om i vår kära svenska kyrka.

Svenska kyrkan är också både ängslig, mesig och feg, som inte sätter ned foten och klargör för politikerna att Svenska kyrkan är skild från staten, och då är politikernas plats inte i kyrkoråd och kyrkofullmäktige.

Inte har de olika frikyrkorna politiker som sitter och bestämmer över arbetet som de olika kyrkorna bedriver. Till ledningen i Svenska kyrkan:

Vakna! Se till att ni arbetar för att rensa ut politikerna som beslutande organ i vår svenska kyrka.

Det är inte alls så konstigt att så många begär sitt utträde ut Svenska kyrkan, för de tycker inte att den är en kristen kyrka längre, de tycker att det är alldeles för mycket jippo i Svenska kyrkan, i ett desperat försök att hålla medlemmarna kvar.

Och de flesta församlingar har gått ifrån att fira högmässa, som är det absolut viktigaste arbete som Svenska kyrkan har att utföra. Nu är det bara söndagsmässor, mässor för små och stora och pilgrimsmässor. I Gideonsbergskyrkan är det en högmässa om året, på påskdagen. Det är ju bra, men de skriver inte att det är högmässa, utan de kallar det för påskmässa. Då kan man inte vara säker på att det verkligen är en högmässa. Det är inte för mycket begärt att vi åtminstone får en högmässa i månaden här uppe i Gideonsbergskyrkan.

Nej, jag vänder mig åter till högsta instans i Svenska kyrkan, låt kyrkovalet 2017 bli det sista där de politiska partierna är representerade och låt de kristna bekännelsetrogna medlemmarna i församlingen få representera i sin kyrka.

Elvy Blomberg, bekännelsetrogen diakon i Skerike-Gideonsbergs församling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons