Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige är på väg åt fel håll

Annons
Isabella Lövin (MP)

Sveriges trygghet diskuteras allt mer frekvent och en majoritet är överens om att Sverige behöver utöka sina säkerhetsåtgärder. Det råder utan tvekan en bred gemensam syn oavsett partitillhörighet om att lag och ordning samt invandring kommer att vara några av de frågor som står i fokus under valåret. Över 50 procent av befolkningen anser att den viktigaste frågan är lag och ordning (SVT, 2017).

Trots alarmerande händelser, speciellt i södra Sverige med dödsskjutningar, våldtäkter och rån, uttalar vice statsminister Isabella Lövin i Agenda (26 december): ”Folk tror att Sverige håller på att kollapsa, och det stämmer inte”. Det är anmärkningsvärt att Miljöpartiet förminskar allvaret i som samhällsutvecklingen.

Våld i skolorna ökar, häromdagen belystes det dagliga verbala och fysiska våldet i en lågstadieskola i Eskilstuna. Saxar som kastas, kläder som rivs sönder och hot (Aftonbladet, 2018). Men detta är något som likväl förekommer i övriga Sverige. De första åtta månaderna 2017 kom det in 295 anmälningar till Arbetsmiljöverket från skolor vilket var en ökning med över 25 procent på ett år (Sydsvenskan, 2017).

Ska skolan behöva ordningsvakter för att upprätthålla ordningen?

Jag räknar inte med ett trovärdigt besked om trygghetsåtgärder från Miljöpartiet som regerar tillsammans med Socialdemokraterna. Dags att ta ansvar och inte minst arbeta för att byta ut denna regering i valet 2018. Verkligheten utanför Rosenbad ser annorlunda ut, Isabella Lövin.

Fredrik Lindgren, högskolestudent

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons