Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för den 50-lappen!

Äntligen tycks beskattningen av pensionärerna hamna på den politiska agendan inför valet, det får man vara tacksam för.

Annons

Skattefrågan verkar ju vara den enda stora frågan som är kvar där det finns en skillnad mellan alliansen och de rödgröna. Alla partier verkar ju vara överens om att satsa mer på skola, vård och omsorg, skillnaden ligger främst i hur mycket man vill satsa.

Med hela 50 kronor per månad vill Socialdemokraterna sänka skatten för pensionärerna, det räcker till en ostbit och en liter mjölk – inte per vecka utan per månad! Inget av alla jobbskatteavdragen till löntagarna har väl varit så lågt, hur tänker man nu?

Om statsfinanserna är så dåliga att man inte kan återställa skatteskillnaden på en gång så kan man väl dela upp den på tre år, då blir det inte ens 3 miljarder per år.

Enligt förslaget skall pensionärernas skattesänkning betalas av de som tjänar över 60 000 kronor/månad. Det är ju bra att veta vilka vi skall tacka för tillskottet.

Inte är det någon löntagare som har tackat oss pensionärer för att vi finansierat jobbskatteavdragen, eller är det så att man lånade till jobbskatteavdragen? I så fall uppstår ju frågan varför man inte lånar till skattesänkningar för pensionärer.

Vi pensionärer har väl inte lägre hyra och matkostnader än de som arbetar, nej varken hyresvärdar eller matbutiker ger speciell rabatt till pensionärer.

Man blir lite undrande när Socialdemokraterna först går med på ett femte jobbskatteavdrag och några månader senare tar upp skatteskillnaden som en orättvisa och gör den till en valfråga.

Menar Socialdemokraterna verkligen något med det här utspelet så får man nog bjuda till lite mer för att övertyga.

Vi må vara gamla men inte lättlurade.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons