Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack Västerås stad, för alla sömnlösa nätter

Annons
Redan överfyllda barngrupper i förskolan görs ännu större, konstaterar skribenten.

Jag är mamma till två barn, 1 och 3 år gamla, som jag såklart vill ge en trygg och glädjefylld tillvaro. Det är dock svårt när Västerås stad motarbetar detta. Vi har sökt förskoleplats till ettåringen i januari, men nås nu av beskedet att inga platser finns (detta efter att vi själva tagit kontakt med kommunen). Vi har stått i kö i snart ett år.

Kommunen försöker lösa det hela genom att göra de redan överfyllda barngrupperna ännu större. Undrar om personalen kommer tycka att det är roligt att min lilla tjej, yngst av alla och troligen den som behöver mest hjälp, börjar i en redan överfull grupp. Undrar om hon får en bra tillvaro eller om det bara blir förvaring?

Kan jag med gott samvete fortsätta att arbeta heltid? Troligen inte.

Treåringen går i en grupp av 20-21 barn, med 3 anställda (alla jobbar dock inte heltid). Två av dessa kommer att sluta inom kort. Det är nya vikarier varje vecka och barnen sysselsätts ofta genom att placeras framför en Ipad. Efter den röriga situation som uppstått är det numera ett krig varje morgon att få iväg honom till förskolan. Jag förstår honom!

Dagens förskolesituation är katastrofal! Tack Västerås stad för att ni ger föräldrar sömnlösa nätter och magsår, för att inte tala om hur barnen drabbas.

Uppgiven mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons