Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafiken farlig vid Skälbyskolan

Annons

Skälbyskolan har blivit så populär att man kunnat bygga ut sin verksamhet, tyvärr med den nackdelen att det blivit fler föräldrar som anser sig tvingade att skjutsa sina barn i bil till skolan.

För att råda bot på parkeringsfrågan så har man inrättat ett stort antal extra parkeringsplatser som borde ha löst problemet.

Ett annat problem har varit varutransporterna till skolan, där transportbilarna har ställt sig tvärs över gång- och cykelbanan där skolbarnen skall ta sig till skolan. För att komma fram så har barnen ofta tvingats att gå ut på bilparkeringen för att komma förbi. Ett dåligt alternativ ur säkerhetssynpunkt.

Skälbyskolan har uppmärksammat problemet och ordnat en speciell yta för varutransporterna att parkera på så att de inte skall hindra vare sig skolbarnen eller biltrafiken, tydligt uppmärkt att det är för transportbilar.

Nu slipper barnen gå ut på parkeringen när de går till skolan.

Tyvärr så blev det inte riktigt som man tänkt, många föräldrar som skjutsar sina barn till skolan struntar i att platsen är avsedd för varubilar och parkerar just där varubilarna skall stå, vilket självfallet innebär stora problem då varubilarna måste ställa sig så att de blockerar antingen hela parkeringen eller gång- och cykelbanan.

Jag är inte anställd av skolan men jag går förbi där varje morgon och kan se eländet.

Jag uppmanar alla skjutsande föräldrar att följa parkeringsbestämmelserna så att trafiken kan flyta smidigare, samt att risken för att skolbarn skadas minskar.

Jan Erik Axman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons