Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad SD-anhängare borde fatta: Rösta brunt hjälper inte

Annons

Partiledardebatt med Jimmie Åkesson (SD), Ebba Busch Thor (KD) och Jan Björklund (L).

Replik på inlägget "Wikström hoppar på SD-väljare" (24/3). Bengt Södersten i Bysala, du är en god representant för den gamla devisen: ”Hellre än jag ser mina barn svälta, så äter jag själv.” Att klaga på sjukvården och samtidigt gnälla över att skatten är för hög – hur tänker en högermänniska egentligen?

Skatterna har under de senaste 25-30 åren sänkts steg för steg medan samhällsklyftorna ökat i samma takt. Förmögenhetsskatten, arvsskatten och fastighetsskatten har tagits bort. Ändå gnälls det och ältas om ”världens högsta skatter”. Ja, det hade vi säkert – på den tiden då samhället fungerade som det skulle.

Nej, man kan inte sänka skatten och samtidigt ha en väl fungerande sjuk- och åldringsvård, en väl fungerande skola, en väl fungerande infrastruktur. Om personalen går på knäna, kan de inte göra ett bra jobb. Om man inte underhåller järnvägssystemet, så spårar det ur.

Tyvärr har Socialdemokraterna svansat med i detta nyliberala spektakel. Som demokratisk socialist känner jag stor sorg och ilska över detta och önskar av hela mitt hjärta att Sossarna ska hitta den ideologiska kompass de tappat på vägen. Till dess röstar jag V.

Herr Södersten, jag är övertygad om att det som mest gynnat SD är arbetslöshet, orättvisor och att svaga grupper systematiskt skuldbeläggs. Men även SD:s anhängare måste fatta, att man inte kan gnälla över att saker och ting inte fungerar som de borde och sedan rösta brunt! Högerpolitik skapar ju klyftor oavsett om den är blå eller brun. Alltid.

Lena Wallin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons