Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vafab Miljö: För få besökare på mobilt återbruk

Annons

Svar på insändaren "Ramnäs behöver återbruk".

Vi vet att vårt mobila återbruk som turnerar på landsbygden i vår region är mycket uppskattat. Precis som du skriver besökte det tidigare även Ramnäs en gång varje månad. I slutet av 2016 tog dock Surahammars Kommunalteknik, i samråd med oss, beslut om att det inte längre skulle åka till Ramnäs. Det främsta skälet till beslutet var att besöksantalet var mycket lågt, i genomsnitt 20 besök per tillfälle. Det var också diskussioner kring uppställningsplatsen då den mark där det mobila återbruket länge använt inte längre var tillgängligt.

Vi på Vafab Miljö har nyligen genomfört en utredning och vi ser att det finns ett behov av att förstärka det mobila återbruket. När det kommer att ske i tid är dock ännu inte bestämt. Men vi vet att det finns ett antal andra orter i vår region som har längre till ett återbruk än Ramnäs, som har Surahammar inom en mils radie. Högst troligt kommer de orter som har längst till ett återbruk att prioriteras, men det kan så klart finnas andra skäl värda att ta hänsyn till.

Vi är glada över att få synpunkter från dig och andra kunder i regionen om såväl återbruk som sophämtning. De blir en del i underlaget när vi ska fatta beslut i olika frågor. Du får mycket gärna höra av dig till mig, tel 021-39 35 62.

Carl Doverfelt

enhetschef Återbruken, Vafab Miljö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons