Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VafabMiljö kör biogasbilar

Annons

Svar på insändaren ”Vafab lever inte som de lär” (VLT 4/2).

Vi försöker leva som vi lär genom att bygga ut möjligheterna för våra medarbetare att använda biogasbilar. I dagsläget har VafabMiljös medarbetare tillgång 15 biogasdrivna personbilar och små transportbilar. Under 2009 kördes de bilarna på biogas som motsvarar cirka 27 000 liter bensin.

Förutom dessa bilar har VafabMiljö tre biogasdrivna sopbilar som används för alla de transporter där det finns möjlighet att tekniskt och praktiskt köra på biogas. Vi deltar också aktivt i arbetet med att bygga ut antalet tankställen i regionen för att kunna använda fler biogasdrivna sopbilar. Bland annat får Sala en biogasmack till våren.

Under året planerar vi att fortsätta bygga ut möjligheterna för våra medarbetare att använda biogasbilar i tjänsten. Vi följer Västerås stads beslut att till 2011 skall personbilar som används i tjänsten bytas ut till miljöbilar och i första hand biogasbilar. Vi hoppas också att andra miljöföretag i Västerås gör liknande satsningar på det miljövänligaste bränslet som finns, biogas.

Andreas Porswald

Styrelseordförande

Eva Myrin

VD Vafab Miljö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons