Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vändningen av S är valfloskler

Annons
Socialdemokraternas tuffare tag –  kursändring eller taktik?  Foto: Anders Wiklund / TT

Ända sedan SD:s intåg i rikspolitiken för cirka 20 år sedan har samtliga övriga partier anklagat dem för främlingsfientlighet och de har medelst sandlådementalitet försökt att utesluta SD från att demokratiskt påverka svensk politik. Även journalister och myndigheter har gladeligen anammat denna agenda. I alla frågor och verkliga problem relaterat till invandring har politiker, journalister och myndigheter vinklat, duckat och ljugit – allt för att inte som man själv uttrycker det ”spela SD i händerna”. Deras inställning kan inte beskrivas som något annat än en SD-fobi.

De senaste månaderna har 75 procent av 7-klövern tydligt aviserat hårdare restriktioner avseende invandringens storlek, kriminalitet och ett flertal områden som man tidigare blundat för. Kvar att vakna finns bara V, MP, C och L (i den mån de alla klarar 4 procentspärrren). Hela denna påstådda omläggning av invandringspolitiken (populärt kallat tvärvändningen) är in i minsta detalj en ren kopiering av den politik som SD har fört de senaste 20 åren – ändå kan dessa partier fortfarande inte samarbeta med SD och man fortsätter kalla SD för främlingsfientliga och rasistiska. Dock tycker man inte att den egna tvärvändningen nu när man själv saluför den, är det minsta främlingsfientlig utan bara realistisk och nödvändig. Jag finner helt enkelt inte ord för att beskriva denna retarderade logik hos vuxna och skulle man åtminstone hoppas välutbildade människor.

Många vill påstå att den av S och M påstådda egna ”tvärvändningen” inte är något annat än valfloskler och blå dunster för att ge sken av en folklig vilja att strama upp invandringspolitiken.

Till stöd för argumentet att någon ”tvärvändning” efter 2015 definitivt inte skett kan man konstatera att antalet asylinvandrare, anhöriginvandrare och arbetsinvandrare fortfarande under 2016 och 2017 ligger på samma höga nivå som före 2015 och kostnaderna skenar okontrollerat. Att mot dessa faktiska siffror tala om en ”tvärvändning” i invandringspolitiken kan knappast ses som något annat än en ren lögn – fabricerad av politiker inom S och M med gediget stöd av statskontrollerad massmedia.

Leif Kullberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons