Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänstervåld är lika fel

Uppdrag granskning gjorde två djupgående program om politiskt våld. Först om våldet från höger och sedan handlade det om våldet från vänster.

Annons
Maskerade. Uppdrags gransknings program om våldsamma vänsteraktivister gällde bland annat händelser i Västerås och Eskilstuna. Bilden togs vid en rättegång nyligen i Västmanlands tingsrätt.              Foto: VLT/arkiv

Låter det som en bra idé? Både sidor belyses, rättvist kan tyckas.

Jag tror att folk ute i stugorna blev förfasade över det som beskådades på tv. Det var misshandel, skadegörelse, olaga hot och mycket mer. Allt detta för att en människa inte tycker likadant. Reaktionerna på det första programmet var tydliga, hela etablissemanget tog avstånd.

Sedan visades andra programmet om våld från vänstern. Knappt hade programmet slutat innan man kunde läsa försvarstal för våldet. Jag trodde jag drömde när jag såg en del kommentarer. Janne Josefsson blev kallad nazist. Kultursidorna försökte överträffa varandra i sitt försvar för revolutionära fronten och AFA. Jag gnuggade ur mina ögon för jag trodde jag drömde. Tydligen gjorde jag inte det för nästa dag kom det mer försvar till vänstervåldet.

Så min fråga lyder: Är våld något människor ska acceptera? Ska vi sitta still och se hur dessa terrorister kränker yttrandefriheten? Att få en yxa i dörren eller en smäll på käften, är det så vi ska ha det?

Många brukar fråga vilket Sverige vill vi leva i. Tro mig, det gör jag med, särskilt efter att sett Uppdrag granskning.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons