Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är planen för skolorna på Hammarby?

Annons
Hur blir det med skolor och förskolor ifall det byggs 500 nya bostäder på Hammarby? frågar sig skribenten.Bild: EttElva/Archus

Måste säga att jag är helt mossig i hjärnan efter all information vi fått angående förtätningen på Hammarby.

Slutar aldrig att förvånas hur politiker bestämmer över huvudet på invånarna! Hur tänker man som politiker när man ska bygga på ett redan tätbebyggt område?

Först och främst, våra barn. Miljön på våra närliggande skolor är redan ansträngda och ohållbara! Skolan i sig ska inte uppfostra våra barn, hur ska då skolorna klara av så stora barngrupper om man nu ska bygga 550 nya lägenheter?

Vi som har småbarn som ska börja förskola har redan nu svårt att få plats, för att inte prata om hur stora klasserna är i grundskolan.

När man själv på nära håll har upplevt hur hård och totalt katastrofal miljön är för ens egna barn så tvivlar jag starkt på att något bra kan komma ur denna tänkta byggnation.

Jag har själv barn som leker på de tilltänkta byggnadsplatserna, där man på flera ställen kommer förlora gräsytor och solljus. Ska barnen då tvingas gå ifrån det egna området för att kunna sparka boll och få till spontan idrott?

Vi har redan förlorat ett ålderdomshem som nu fungerar som LSS-boende, hur kommer denna tilltänkta byggnation påverka våra äldre?

Detaljplan 1858 gynnar inte någon boende på Hammarby allra minst våra barn. Tänk om, tänk rätt.

Arga mamman på Hammarby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons