Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är trafikpoliserna på våra sommarvägar?

Annons

Svåra trafikolyckor, inte minst i vårt område under midsommarhelgen, ger utrymme för några funderingar.

Fartkamerorna blir fler och fler, men trafikpoliserna på våra vägar färre och färre. Hastighetsöverträdelser ska naturligtvis beivras, men det går att lära sig var kamerorna finns, gps-systemen varnar och nedfällda solskydd kan dölja ansiktet. Nej, vansinniga omkörningar, farliga filbyten, oförsäkrade och oskattade fordon, för att inte tala om droger och rattfylleri, klarar inte fartkamerorna.

Om begreppet nollvision ska ha någon realism måste nog betydligt fler poliser ut och agera på våra gator och vägar.

Jag har under hösten och våren bilat mellan Västerås och Österlen i Skåne, och under dessa cirka 600 mil, delvis på Europavägar, har jag inte sett en enda polis eller målad polisbil. Däremot har jag sett ett flertal "desperados" i trafiken, vilka omgående borde ha berövats sina körkort och lagfarits.

I en aktuell undersökning i tidningen Motor redovisas en undersökning som visar att polisen har halverat sina nykterhetskontroller samtidigt som antalet påverkade bilförare ökar.

Avslutningsvis kan konstateras att Sverige är nu det enda land i EU där rattsurfning är tillåten. När kan man hoppas på att infrastrukturministern inser att detta är ett problem att engagera sig i och verka för ett förbud?

Hans Björkvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons