Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför blir VLT dyrare?

Annons

Häromdagen fick jag faktura från VLT för en ny årsprenumeration på papperstidningen. Återigen har priset höjts kraftigt. Denna gång från 3300 kronor till 3720 kronor (+13 procent). Under de senaste tre åren har priset höjts med 34 procent. Inte ett ord på fakturan om anledningen till den kraftiga höjningen.

Däremot framgår att ni uppskattar mig som trogen kund och att det är för mig ni gör ert bästa. Bland annat att jag som prenumerant kan läsa lokala nyheter från Umeå i norr till Markaryd i söder på 40 sajter – helt utan extra kostnad. Det är ju förstås bra för den som så önskar. Men, var ligger då den kraftiga kostnadsökningen för papperstidningen? Betalar vi för gratisnummer till alla hushåll på torsdagar? Har papperspriset gått upp? Har distributionskostnaden ökat? Jag förväntar mig att VLT klart och tydligt redogör för oss papperstidningsälskare varför priset höjs så kraftigt år från år.

Arne Envall

Svar direkt: Ja, du är, precis som alla andra prenumeranter, av tidningen eller digitala kanaler, uppskattad.

Jag uppskattar också att du hör av dig med dina frågor och synpunkter.

Anledningen till prishöjningen är det du är inne på, nämligen ökade kostnader för tryck och distribution.

Som ett alternativ till en helårsfaktura erbjuder vi olika former av delbetalning. Månadsbetalning via autogiro är ett alternativ (310 kr/månaden). Även e-tidningen kan vara ett alternativ – samma tillgång till VLT:s digitala kanaler samt en digital version, e-tidning i pdf-format av print-VLT sju dagar i veckan. E-tidningen, som alla tidningsprenumeranter har tillgång till, kommer även söndagar.

Det är inte prenumeranterna som finansierar utdelningen på torsdagarna. Den upplagan finansieras av annonspengar.

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons