Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför nobbades Sylvi Listhaug i sista stund?

Annons

Norges invandrings- och integrationsminister, Sylvi Listhaug från Fremskrittspartiet, talar med journalister på Rinkeby torg under sitt besök i tisdags..

Sylvi Listhaug den norska invandringsministern från Fremskrittspartiet, besökte i tisdags Rinkeby. Hon hade också ett möte inbokat med sin svenska motsvarighet, migrationsminister Heléne Fritzon.

När Listhaug landade i Stockholm informerades hon om att Fritzon avbokat mötet med argumentet att Listhaug sprider en missvisande bild av Sverige. Fritzon syftar på Listhaugs uttalande att det i Sverige finns 60 ”NoGo-zoner”, något Fritzon avfärdar som rent nonsens. Listhaug kontrar med att NoGo-zoner är ett begrepp som användes i norska polisrapporter och att den svenska benämningen ”särskilt utsatta områden” har samma betydelse.

Enligt min åsikt är Fritzons resonemang inget annat än hårklyveri. Fritzon anger också som orsak att hon inte vill medverka i den norska valdebatten. Man frågar sig onekligen varför hon över huvud taget bokade ett möte mot bakgrund av att hennes argument för att avboka baseras på sedan länge kända fakta.

Man skulle tro att regeringen och Fritzon har tillgång till duktiga medieanalytiker som skulle ha kunnat förutse effekten av hennes och regeringens avbokning.

Genom sitt obetänkta agerande skapades nu istället en mediestorm kring det avbokade mötet som minst sagt gav bästa reklam för Sylvie Listhaug och hennes Fremskrittsparti i den pågående norska valdebatten. Något jag starkt misstänker inte var regeringens intention.

Dessutom kan man ifrågasätta regeringens resonemang att ”ena dagen” besöka styrande i Saudiarabien och ”nästa dag” klistra SD-stämpel på en minister från ett grannland.

Leif Kullberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons