Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska jag välja att bli lärare i Västerås?

Annons

Hej Vicki Skure Eriksson, ordförande i grundskolenämnden i Västerås. För närvarande studerar jag till ämneslärare vid Uppsala universitet, efter mina studier på fem och ett halvt år vill jag naturligtvis söka ett jobb som lärare. Jag är född västeråsare och vill av en rad olika skäl fortsätta bo här, även när jag är yrkesverksam.

Efter den lokala skoldebatten som har förts de senaste veckorna har en stor oro väckts inom mig. Den skrämmande utvecklingen som Västerås skolor har sett de senaste sex åren är verkligen skrämmande!

De siffror (108-117-160-154-165-175-215) som bland annat redovisats av Liberalernas oppositionsråd, är nästintill obegripliga. Hur har Västerås förlorat över 100 placeringar i SKL:s mätningar? Om resultatutvecklingen fortsätter så som den gjort mellan 2015 och 2016 kommer Västerås att vara Sveriges sämsta skolkommun inom två år. Jag upplever inte att ni i era repliker har förklarat läget tillräckligt bra.

Vad är ditt svar till mig, som ändå vill jobba i Västerås? Varför ska jag som nyutexaminerad lärare välja att jobba i en kommun som uppenbarligen har ett av Sveriges snabbast fallande kunskapsresultat som dessutom betalar lägre lön än närliggande kommuner?

Vad har du för svar om utvecklingen, som du är ytterst ansvarig för?

Ämneslärarstudent

Svar från Vicki Skure-Eriksson (C) : Västeråslärarnas löner står sig väl i jämförelse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons