Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargjakten en stor skam för jägare och andra varghatare

Det är med intresse man följer insändares åsikter om rovdjur och nu är det aktuellt med varg.

Annons

I VLT den 9 januari undrar D. Skinner varifrån varghatet kommer. Det är allmänt bekant att så länge jägare konkurrerar om bytet, så länge kommer det att finnas varghat. Det finns säkert de som inte jagar och ändå hatar varg. Svaret på varför en del människor hatar varg kommer vi aldrig att få. En del känner sympati och empati för alla djur, andra inte. Skrämselpropaganda gör inte saken bättre.

Den så kallade vargjakten är en stor skam för Sverige, och att se dessa flådda varglik på obduktionsbordet var ynkligt och ovärdigt. Det säger det mesta om männen som lagt beslag på skinnen!

Alf Björklund skriver den 14 januari om ”rovdjursfanatikernas enfald”, vilket är tvärtom, jägarnas enfald, bland de jägare som inte accepterar rovdjuren som en del i vår natur och anser att vargen inte är ”skyddsvärd”. Det är inte bara varg som nyper en hund, vildsvinen har dödat cirka 30 hundar, men de är väl inte intressanta att jaga, de konkurrerar inte om bytet med jägarna och inte blir skinnet någon snygg trofé heller!

Snart är det dags för lodjursjakt och vi får se hur många lodjur jägarna anser måste bort. Då kommer den så kallade Värmlandsfällan att användas och man behöver behändigt nog inte ens jaga djuret, man öppnar en lucka och skjuter. Är inte det slakt?

Det kanske är roligt att raljera om oss som värnar om djuren, men det är tur att det finns någon som försvarar dem som inte kan försvara sig själva.

Lillemor Pettersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons