Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås stad: Skidspåren är endast för skidåkare

Annons
I kanten av Rocklundaområdet finns ett plogat vinterlöpspår på 700 meter. Dessutom finns en 1 km långt oplogat vinterlöpspår inne i skogen.Karta: Västerås stad

Replik på insändaren "Lås oss samsas i Rocklundaskogen" (28/2).

I Rocklunda- och Rönnbyskogens motionsspår gäller det alltid när det är skidspår att man inte går där. Detta gäller för de flesta motionsspåren i hela Sverige så vi i Västerås är inte unika med denna regel.

Rocklunda- och Rönnbyskogen upp till Lista kärr är vintertid Västerås längdskidåkningscentrum. Det är många skidåkare, unga som gamla, som när det är en fin vinter gläds åt de fina långa skidspåren som vi i Västerås stad med hjälp av Västmanlands fastighetsskötsel och Västerås skidklubb kan få till. Tyvärr har vi varje vinter problem där med de som inte har förståelse för varför man inte får gå i våra anläggningar, som motionsspåren är, när det är skidspår där.

Även om man tycker att man går bredvid skidspåren så förstör man tyvärr för att dra nya spår då man trampar sönder förutsättningarna för att använda snön för omdragning . Vi i Västerås stad har vintertid, för att tillgodose de som går och springer, kompletterat de fina gång och cykelbanorna som finns i närområdet runt Rocklunda och Rönnby med ett plogat och sandat spår på 700 m och ett oplogat spår på 1 km. Dessutom finns det en fin slinga på 2,5 km på Björnöns motionsspår som vintertid plogas och sandas.

Karin Spets, friluftsstrateg Västerås stad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons