Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem driver sänkt skatt?

”Vi under skatter digna ner”, sjungs det i Internationalen; men i sitt förstamajtal i år säger Stefan Löfven att om (S) vinner valet i höst är skattesänkningarnas tid förbi.

Annons
På marsch. S-ledaren Stefan Löfven med fru Ulla Löfven och S-borgarådet Karin Wanngård tågade i Socialdemokraternas demonstrationståg i centrala Stockholm på första maj.                Foto: Jessica Gow/Scanpix

Betyder detta att vi numera inte dignar under skatter utan under skattesänkningar? Men vem kan digna under skattesänkningar? Inte de som betalar skatterna, förstås; fastmer då de som tar emot skatterna, det vill säga politikerna själva och vi offentliganställda, som för vårt dagliga bröd är beroende av politikernas välvilja.

Men Socialmoderaterna har ju också sagt att det inte ska bli några fler skattesänkningar framöver. Det spelar med andra ord ord ingen roll vilket av blocken vi röstar på i det kommande riksdagsvalet: det blir ändå ett oförändrat skattetryck, eller rentav höjt, eftersom höjda punktskatter också har aviserats utan att det mött några högljuddare protester.

Så det är bara att fortsätta digna ner under skatterna. Internationalen får vi sjunga i badrummet, där inga politiker lyssnar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons