Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi äter fel och blir sjukare

Annons

Ingen frågar varför fler blir sjuka. Är det en bättre väg att se till att färre blir sjuka? Jag tror det och undrar varför inget parti bryr sig om den frågan. Närapå ingen alls bryr sig i den frågan.

Välfärdssjukdomar, alltså att vi själva driver oss till sjukdom, gör oss allt mer sjuka. Skulle vi, var och en sluta att driva oss till sjukdom behövs det inte mer pengar till vården, då behövs det mindre pengar till vården.

Välfärdssjukdomar är ett resultat av hur vi lever och då framförallt hur vi äter. Vi äter felaktig mat som gör oss sjukare men ingen verkar bry sig om det. Mycket märkligt.

Livsmedelsverket skall se till att maten vi äter är bra för oss. De har helt misslyckats eftersom fler blir sjuka i välfärdssjukdomar. Det kanske är dags att se efter vems sida Livsmedelsverket står på för det verkar inte som att det är folkets sida med de resultat vi ser idag.

Bensin eller diesel till bilen. Skräpmat eller friskmat till kroppen. Det är naturligtvis helt avgörande och upp till vara och en om vi vill äta oss friska eller sjuka. Eller får det vara så själviskt?

Solidarisk vård heter det. Är jag solidarisk om jag hela tiden proppar i mig sjukdomsalstrande mat och kräver att ni andra skall betala mina höga vårdkostnader för mina välfärdssjukdomar?

Ola Björkman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons